Guides & downloads

Vælg de rette produkter i 3 enkle trin

Når du skal sammensætte et nyt lyssystem, er det vigtigt, at du vælger de rette produkter, så de passer sammen.

Installationsfilm

Bliv guidet til nem og problemfri installation på udvalgte produkter i vores hjælpevideoer.

Webshop på dine betingelser

Vores kunders digitale løsning til nem og effektiv bestilling af spejle og belysning - Oplev fordelene ved vores B2B webshop.

Guide til Smart Life & Tuya

Loevschall guider i de forskellige funktioner, som findes i de to apps til lysstyring.

FAQ

Fejlsøgning

Har du problemer med LED lys der blinker, kan nedenstående fejlsøgning i de fleste tilfælde finde årsagen og hjælpe dig med at løse problemet.

1:
Driveren er overbelastet
Tjek hvor mange watt driveren kan håndtere, og hvor mange watt, der er koblet til. Er der for mange watt koblet til driveren, skal du udskifte til en driver, der kan håndtere flere watt.

Eks. En 15W driver kan håndtere maks. 3 lamper a 4W.

Løsning: Udskift til en større driver.

2:
Det er en forkert driver-variant
Er der tilsluttet en controller (WiFi, Zigbee, Bluetooth) til lyssystemet, skal driveren være af typen: Standard driver.

En controller anvendes når lyssystemet er MultiWhite® og /eller skal kunne betjenes med app eller fjernbetjeningen Kinetic Switch.

(Vær opmærksom på at en dæmpbar driver kun anvendes, når lyset styres via vægkontakt med dæmperfunktion.)

Løsning: Udskift til en anden driver (Standard driver).

 

3:
Controlleren er gået i parring mode
Har lyssystemet tilsluttet en controller, kan den vær gået i parring mode. Lad lyset forblive tændt. Efter max 5 min vil lyset stoppe med at blinke.

Løsning: Lad lyset forblive tændt og vent 5 minutter, så går controlleren ud af parring mode.

Har du problemer med LED lys, der ikke tænder, kan nedenstående fejlsøgning i de fleste tilfælde finde årsagen og hjælpe dig med at løse problemet

1:
Det er en forkert driver-variant
Er der tilsluttet en controller (WiFi, Zigbee, Bluetooth) til lyssystemet, skal driveren være af typen: Standard driver.

En controller anvendes når lyssystemet er MultiWhite® og /eller skal kunne betjenes med app eller fjernbetjeningen Kinetic Switch.

(Vær opmærksom på at en dæmpbar driver kun anvendes, når lyset styres via vægkontakt med dæmperfunktion.)

Løsning: Udskift til en anden driver-variant.

 

2:
Driveren er for stor
Det kan være en for stor driver, der er sat til lyssystemet. Fx skal der tilsluttes minimum 10W til Loevschalls 75W driver. Tjek derfor hvor mange Watt der er koblet til lyssystemet.

Løsning: Udskift til en mindre driver.

 

Du finder hjælpevideoer her med instruktioner til at parre en Zigbee- eller WiFI-controller med app og Kinetc Switch.

FAQ

Hvordan udskifter jeg en spot?

Hele spotten skal udskiftes inkl. ledning. Det kan evt. indebære nedtagning af overskabe.

Det kan lade sig gøre at udskifte spotten uden at trække ny ledning. Spotten kobles på den eksisterende ledning. Spotten kan skilles ad, så lyskilden (printet) kan udskiftes. Se vejledningen her.

FAQ

Generelt om LED-belysning

Lumen er den totale lysmængde, som afgives af en spot, og som kan stråle ud i alle retninger.

Lux er lysmængden målt i et specifikt punkt. Loevschall opgiver typisk lux i en afstand af 60 cm, da det ofte er afstanden mellem overskabe og bordplade. Dermed har vi lysmængden i et punkt på en bordplade.

Farven på lyset måles i Kelvin. Et sort legeme opvarmes med fx en bunsenbrænder. Når der er tilført varme nok, begynder legemet at lyse rødt. Mere varme tilføres. Legemet bliver gult, hvidt og til sidst helt over i det blå. Det er på den måde farverne defineres. Et lavt kelvin-tal giver et varmt lys og jo højere kelvin-tallet bliver jo koldere bliver lyset.

Lyskildens evne til at gengive farver korrekt. CRI er et farvegengivelsesindeks, som fortæller, hvor godt lyset er til at gengive farver. CRI er rangeret på en skala fra 0 til 100, hvor en høj værdi angiver en god farvegengivelse. Solen har en CRI værdi på 100. Særligt farven rød har mange LED-lyskilder svært ved at gengive.. Rød forekommer mange steder i vores madvarer, så den røde farve har stor betydning for vores opfattelse af madvarer på køkkenbordet. 

SingleWhite er Loevschalls navn på en LED-lyskilde, der lyser med en farve. Typisk omkring 3000 Kelvin som er den mest anvendte i Skandinavien (varm hvid).

MultiWhite®er Loevschalls navn på en LED-lyskilde, der kan lyse med flere farver - fra kold til varm hvid. Typisk fra 2100 Kelvin til 6500 Kelvin.

Loevschalls LED lys har en høj levetid på op til 50.000 lystimer. Lysstyrken i LED-lys aftager gradvist over tid. Når LED lyskilden har nået sin levetid, vil den typisk lyse med 70% lysstyrke. Derefter fortsætter den med at aftage.

FAQ

Drivere

Driverens belastning angiver hvor mange watt en driver kan afgive. Den totale belastning der kan tilsluttes en driver, er typisk oplyst som en værdi med enheden Watt på driveren. Den totale wattage der kan tilsluttes driveren, skal være mindre eller lig med den wattage, som står skrevet oplyst på driveren.

Den totale wattage beregnes som wattagen pr. lyskilde ganget med antallyskilder. 

Driver der altid har en konstant spænding som output, typisk 12 Volt. Ønsker man lys-dæmpning gøres det ved at indsætte en ”dæmpningsenhed” (controller) mellem driverens udgang og lyset. Controlleren styres med en app eller en fjernbetjening (kinetic Switch).

Driver der kan tåle at blive dæmpet på indgangen - 230V siden. Fx. via dreje-, skyde- eller touch-dæmper, som sidder i væggen. Lyset på udgangssiden af driveren dæmpes så i takt med at driveren bliver dæmpet på indgangssiden.

FAQ

WiFi controllere

Når du installerer controlleren i din Smart Life app, er det vigtigt at din mobil eller tablet har forbindelse til internettet. Derudover husk at du skal være koblet til et 2.4GHz net.

Husk også at controlleren skal være i Pairing Mode.
(se eventuelt videoerne: Tilslut lyset til Smart Life eller Tuya app for MultiWhite® lys og SingleWhite lys).

Hvis du er flyttet eller har fået nyt internet, skal du installere dine controllere igen.

Når controlleren er forbundet til et WiFi-netværk kan den betjenes fra appen uanset hvilken form for internetforbindelse telefonen har.

Ja, det kan du sagtens. Hvis du allerede har installeret 12V LED spots i dine rum og gerne vil kunne styre dem med appen, Google, Amazon eller en Kinetic Switch, skal du blot koble dem til en SingleWhite Controller, og så kan du styre dem.

Du skal altid bruge en standard driver -, uanset om det er en MultiWhite® eller SingleWhite Controller.

Nej, du behøver ikke at installere Smart Life Appen på din telefon, for at kunne styre dine lys. Hvis du tilkøber en Kinetic Switch, kan du blot koble den til din controller, og så kan du styre lyset. 

En Wi-Fi controller snakker til din telefon via internettet, mens en Bluetooth controller kommunikerer direkte med din telefon via Bluetooth. Du kan ikke forbinde en Bluetooth Controller til en Kinetic Switch.

Med en MultiWhite® Controller har du selv mulighed for at indstille farvetemperaturen (Kelvin) på dine spots. Det vil sige, at du selv bestemmer, om der skal være et friskt, hvidt lys i dine rum, eller om der skal være et varmere, roligere varmt lys. Dette kan du indstille flere gange igennem dagen. For eksempel er hvidt lys om morgenen med til at vække os, da den hvide farve forhindre hjernen i at producere flere søvndyssende stoffer. Varmt lys henimod natten hjælper derimod til at falde til ro og opnå en bedre søvn.

En SingleWhite Controller kan ikke indstille farvetemperaturen, men du kan stadig lysdæmpe og tænde/slukke dit lys.

Hvis din Controller er gået i pairing mode, og du gerne vil have det stoppet, skal du lade Controlleren ligge i 5 minutter. Den vil derefter selv gå ud af pairing mode igen.

Når du vil betjene via app-styring, kan du anvende disse apps: Tuya Smart (til WiFi), Smart Life - Smart Living (til WiFi), Colorfullight (til Bluetooth).

Kinetic Switch er en trådløs kontakt, der ikke bruger batteri eller anden ekstern strøm. Den virker udelukkende af den energi, du som bruger tilfører kontakten, når du påvirker tangenten for at styre lyset. 

FAQ

Zigbee controllere

Tænd for strømmen til controlleren i mindst 5 sekunder. Sluk derefter for strømmen 4 gange, og controlleren er derefter synlig for din zigbee-bridge/hub.

FAQ

LEDConnect

Du kan lave op til 6 meter udbrudt, hvis du sætter dem ende mod ende.

Den er 12,5 x 9 mm.

Ved at støde to profiler op mod hinanden som vist i manualen.

Nej, det er den ikke. Den er IP20.

Ja, via vægkontakt med dæmper (anvend dæmpbar driver) eller Ja, via app/fjernbetjening (anved standard (ikke dæmpbar) driver kombineret med WiFi controller)

LEDconnect har to muligheder, 3000K (varm hvid) eller 4000K (kold hvid), som vælges, når lyset monteres. Anvend medfølgende adaptor for at opnå 3000K.

Der er mulighed for afkortning til ønsket længde. Ledning i begge ender gør, at du har to brugbare LED strips.

Ja, hvis man bruger LED båndets fulde længde, må den ene ledning klippes af.

Der er vist klippemærker på LED båndet.

Nej, lyset er blødt og behageligt uden prikker

Nedstryger, saks, Torx 10 skruetrækker, målebånd, skævbider

Ja 2 meter, med vores standard 12V forlængerledning

Vi anbefaler minimum to beslag. Max 80 cm mellem hvert beslag. Et beslag under hvert overskab. Beslagene monteres i bundpladen.

Aftørres forsigtigt med hårdopvredet klud.